به گزارش ایکنا، وبینار بزرگداشت سالگرد آیتالله سیدهادی خسروشاهی، از استادان و پژوهشگران حوزه علمیه که به علت ابتلا به کرونا وفات کرد و غریبانه به خاک سپرده شد، امروز ۲۳ اسفندماه با پیام آیتالله گرامی با حضور محدود برخی افراد در محل این خبرگزاری در تهران و حضور وبیناری آیتالله مبلغی، نماینده خبرگان رهبری، حجج اسلام زمانی، مختاری و شیخ حسون از اساتید و فضلای حوزه و جمعی از اساتید دانشگاه به صورت وبیناری در حال برگزاری است.
آیتالله احمد مبلغی، نماینده مجلس خبرگان رهبری، در ابتدای این مراسم گفت: سالگرد ارتحال آیتالله خسروشاهی را که ارتحالی مصیبتبار، ناگهانی و تکاندهنده بود گرامی میداریم و از این بابت به همه اصحاب قلم، اندیشه و تقریب و به ویژه به خاندان آن مرحوم و رهبر معظم انقلاب تسلیت میگویم.
وی افزود: ایشان شخصیتی کمنظیر در حوزههای مختلف بود و از جهاتی هم ویژگیهایی داشت که مختص به او بود و او را از دیگران متمایز میکرد؛ وی در بالاترین سطح با مصلحان جهان اسلام از دیرباز ارتباطاتی داشت که برایش اندیشهساز و نگاهبخش و ایدهبخش بود و برخی را در کتابهایش منعکس کرده است.
نماینده مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: او به دلیل اینکه با تبار این اندیشمندان مصلح جهان اسلام و هم با رصد وضعیت کنونی جهان اسلام و سیر تطور تقریب آشنایی، ارتباط و آگاهی داشت و از سیدجمال الدین گرفته و تا وضعیت کنونی جلو آمده بود به برخی ایدهها و راهحلها برای جهان اسلام مجهز بود و راهحلهایی که ارائه میکرد، گرد کهنگی و فرسودگی و مربوط به گذشتهبودن را نداشت بلکه راهحلهای بهروزی ارائه کرد و علاقه داشت که با نگاهی تبارشناسانه آنها را رصد کند.
استاد سطح خارج فقه و اصول حوزه علمیه اظهار کرد: امروزه که جهان اسلام نیازمند راهحل فراگیر، مهم و عملی برای تقریب است تا برون رفتی از وضع کنونی داشته باشد، این وظیفه همه افراد است تا جهان اسلام را به سمت امت واحده قرآنی به پیش ببرند و دستکم امت متفرقه را به امت مرحومه مورد لطف الهی و امتی که شهداء علیالناس باشد پیش ببرند و بتوانند الگو بودن را نشان دهد نه اینکه دائما از خود تفرقه ارائه کنند.
تفکر بیادعا و تقریبی بهروز
نماینده خبرگان رهبری گفت: همه کسانی که چنین نگاهی دارند باید در اندیشه مصلحان تقریب با نگاه بهروزشده تمرکز کرده و این اندیشهها را از هدر رفتن و افتادن در حاشیهها دور نگه داشته و آن را بهروز مطرح کنند و به میدان بیاورند.
وی با بیان اینکه مرحوم آیتالله خسروشاهی متفکری بیادعا بود، تاکید کرد: او میاندیشید ولی مدعی نبود؛ نقاد دلسوز و اخلاقمدار صریحاللهجهای بود. شوخطبع ولی جدی و نویسندهای آگاه و آشنا به کتب مربوط به جهان اسلام بود. همزمان به فرهنگ کتاب و کتابخانه آشنایی داشت و به آن اهمیت میداد.
مبلغی تصریح کرد: او جنس کتاب و فرهنگ کتاب و رفتن به سمت کتاب را در سلوک و نگاه خود تجلی میبخشید، کلاناندیش بود و به امور خرد و درگیرکننده و درجازننده توجهی نداشت؛ معتقد و متعهد به این بود که باید سنتهای حسنه را به عنوان نهادهای اجتماعی در جامعه مستقر کرد و مسیری را که میپیمود کاملا پیدا بود ذیل تاسیس سنت حسنه کار میکند و هیچگاه تعامل خود را با شخصیتهای نافذ کم نمیکرد.
وی اضافه کرد: ایشان حتی تا اواخر هم جزء شخصیتهای پرارتباط بود بدون اینکه بخواهد درگیر حریمسازیها و حریمبافیها برای خود باشد؛ با همه ارتباط داشت و آنچه خیلی ایشان را متمایز میکند منهج او در تقریب بود زیرا به جای اینکه در فضای آسمانی و کلی سیر کند به واقعیت زمینی جهان اسلام معطوف بود و به دنبال اموری بود که شاید از چشم خیلی از افراد دور بماند.
مبلغی بیان کرد: راهحلهای ایشان در مورد تقریب را باید جمعآوری کرد تا نگاه او برای بیرونرفت جهان اسلام از این تفرق موجود تبیین شود. در خاتمه یاد این شخصیت را گرامی میداریم و به خانواده آن مرحوم و به ویژه فرزند ایشان و مقام معظم رهبری و خانواده ایشان تسلیت عرض میکنم.