این کتابخانه در زمینی به مساحت ۵ هزار مترمربع و 3600 متر زیربنا در 3 طبقه طراحی شده است.
الف) زیرزمین:
1ـ مخزن اصلی کتاب، با ظرفیت 100 هزار جلد کتاب، در حدود500 مترمربع؛
2ـ سالن همایش با ظرفیت 100 نفر، در 200 مترمربع؛
3ـ نمازخانه؛
4ـ محل نگهداری کتب جهت اهداء و تبادل با سایر کتابخانهها.
ب) طبقه همکف:
۱ـ کتابخانه شخصی استاد خسروشاهی(ره)؛
۲ـ سالن مطالعه آقایان و بانوان، هر کدام با ظرفیت 120 نفر؛
۳ـ مخزن باز با ظرفیت 10 هزار جلد کتاب؛
۴ـ بخش فهرستنویسی؛
5ـ بخش آموزش و استفاده از مجموعه نرمافزارهای تخصصی نور؛
6ـ بخش مشاوره علمی و اطلاعرسانی؛
7ـ مدیریت.
ج) طبقه اول:
1ـ چهار اتاق ویژه پژوهشگران و محققان؛
2ـ دو اتاق جهت بخش اداری؛
۳ـ دو اتاق جهت اقامت موقت محققان غیربومی.
از جمله شخصیتها، نهادها و مراکز فرهنگی که آثار و کتاب خود را به کتابخانه اهدا نمودهاند:
حضرت آیتالله مکارم شیرازی(حفظهالله)، حضرت آیتالله سبحانی(حفظهالله)، مرحوم آیتالله شیخ محمدمهدی آصفی (اهدای کامل کتابخانه شخصی)، مرحوم حجتالاسلام والمسلمین شیخ عیسی اهری (اهدای کامل کتابخانه شخصی)، مرحوم حجتالاسلام والمسلمین آقای شیخهادی فقهی (اهدای کتابخانه شخصی)، آستان قدس رضوی، مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر، مرکز مطالعات سیاسی، انتشارات سوره مهر، انتشارات سروش، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، مرکز الدراسات الوحدة العربیة بیروت، مجمع جهانی تقریب بین مذاهب اسلامی، مؤسسه کتابشناسی شیعه، شرکت سهامی انتشار، موقوفه دکتر افشار، مؤسسه اطلاعات، جامعةالمصطفی(ص)، دانشگاه ادیان و مذاهب و دهها شخصیت و نهاد فرهنگی و سیاسی.
البته شخصیتها و نهادهای مختلف دیگر نیز، در صورت تمایل میتوانند، با اهدای آثار و تألیفات و کتابهای خود، این کتابخانه را غنیتر سازند که در واقع بهعنوان باقیاتالصالحات، از آنها بهیادگار خواهد ماند.
نقشه راه کتابخانه:
1. انجام مطالعات و تحقیقات در موضوعات متناسب با اهداف مؤسسه و اجرای طرحهای پژوهشی؛
2. ترجمه متون و کتابهای جدید به زبانهای خارجی و یا بالعکس؛
3. طراحی و برگزاری دورههای کوتاهمدت آزاد فرهنگی؛
4. انجام فعالیتهای انتشاراتی و تأسیس و اداره مرکز نشر بهمنظور انتشار کتاب، نشریات، مطبوعات و همچنین اقدام به تأسیس و تجهیز چاپخانه با اخذ مجوز لازم آن؛
5. تشکیل جلسات گفتوگو، انجمنها، کنفرانسها و سمینارها در موضوعات مختلف مرتبط با اهداف مؤسسه و نیز برگزاری و تدارک همایشهای علمی - فرهنگی؛
6. تأسیس و اداره مراکز اطلاعرسانی و ارائه خدمات به اساتید، طلاب، دانشجویان و سایر علاقهمندان و تولید و عرضه نرمافزارهای کامپیوتری متناسب با فعالیتها و اهداف مؤسسه؛
7. برقراری ارتباط با مراکز علمی و فرهنگی داخل و خارج از کشور و انجام تبادل فرهنگی از طریق مبادله خدمات و کالاهای فرهنگی، کتاب، مطبوعات و نرمافزار».
امید است این کتابخانه و بر اساس منویات مرحوم والد، یک محیط بهظاهر ساکت و خاموش بهنام «کتابخانه» باقی نمانده و در آینده نه چندان دور، به یک مرکز علمی ـ فرهنگی بزرگ و یک پایگاه اجتماعی برای نسل جدید، بدل گردد.
ـ وقفنامه کتابخانه استاد خسروشاهی
در پایان بخشی از متن وقفنامه را نقل میکنیم:
الحمدلله الواقف علیالضمائر والمطلع علیالسرائر والصلاة والسلام علی أشرف رسله و خاتم أنبیائه و علی آلهالطیبین الطاهرین الذین أذهب عنهم الرجس و طهّرهم تطهیراً.
اما بعد...
اینجانب، سیدهادی خسروشاهی بهعنوان مؤسس، با تلاشهای بیش از شصت سال، توانسته است، کتابخانهای عمومی در منطقه پردیسان قم تأسیس کند که بهیاری حق در عید غدیر امسال (1436 هـ) بهطور رسمی افتتاح گردید و کتابها در اختیار عموم طلاب و اهل علم و مردم قم قرار گرفت و اکنون ضروری است، اعلام نمایم که این کتابخانه واقع در پردیسان، خیابان شهید مخلصی، فرعی دوم، به مساحت پنج هزار متر مربع که در آن احداث بنا گردیده است، شرعاً وقف گردیده تا اهداف مؤسسه در آنجا عملی گردد و صیغه وقف اجرا شده و وکالت قبض و اقباض محقق گردیده است.
تولیت قانونی و شرعی آن مادامالحیات با خود اینجانب و پس از رحلت و مشمول رحمت حق، تولیت وقف، با فرزند روحانیم سید محمود خسروشاهی و ناظر، فرزند دیگرم سید محمدرضا خسروشاهی است و هر متولی در زمان حیات خود، میتواند متولی بعدی را شخصاً تعیین کند و ناظر نیز میتواند، ناظر بعدی را معیّن کند؛ ولی مشروط بر اینکه متولی از اولاد ذکور و روحانی از خانواده اینجانب باشد و در صورت نبود فرزند روحانی، فرد متدین و آشنا به احکام و پرهیزگار، از خانواده ما متولی خواهد بود و البته جملگی باید در حفظ و بهرهگیری بهینه از موقوفه کوشا باشند و از وقوع هر نوع کار برخلاف عرف، عقل و شرع در موقوفه جلوگیری نمایند... اکنون فقط وقف شرعی بهعمل آمده تا مشخص شود که ساختمان کتابخانه و کلیه متعلقات آن، اعم از کتاب و تجهیزات و لوازم دیگر موجود در آن، بهطورکلی وقف شرعی شده و متعلق به وراث شرعی نیست و انشاءالله کتابخانه تا ظهور حضرت ولیعصر(عج) در خدمت دین و تشیع باشد و پیوسته از این شجره طیبه میوه شیرین چیده شود.
«فَمَنْ بَدَّلَهُ بَعْدَمَا سَمِعَهُ فَإِنَّمَا إِثْمُهُ عَلَىالَّذِينَ يبَدِّلُونَهُ»