سیاسی
موضع گیری علمای جهان اسلام درباره تشیع(2)
در دوران معاصر جماعت " تقریب بین مذاهب اسلامی" كه با شركت امام شهیدحسن البنا، شیخ الازهر ومرجع اعلای افتاء، امام اكبر عبدالمجید وامام مصطفیعبدالرزاق وشیخ محمود شلتوت تشكیل گردید...
موضع گیری علمای جهان اسلام درباره تشیع(1)
از زمان فروپاشی آخرین نظام سیاسی دولتهای اسلامی ـ دولت خلافت عثمانی ـ بدست مصطفی كمال آتاترك، در سال 1924، سرزمینهای اسلامی امواج متوالی وگوناگون شكستها و مصیبتها را از سر گذراند كه سرانجام تداوم حضور نفوذ و سلطه خشن غربی را موجب گردید.
امام ترور ضد انقلابیون خارج را نهی كردند(2)
ذهن فعال و آرشیو غنی استاد خسروشاهی بدان پایه خاطرات و اسناد نایاب و منتشر نشده را در خود جای داده است که در کمتر موضوعی می توان آن را تهی و بی نصیب یافت؛ به ویژه اگر در آن، جویای گفتنی ها و نایافته هایی در موضوعی همسنگ منش اخلاقی و سیاسی امام خمینی باشیم که در این صورت نصیبی وافر خواهیم داشت...
امام ترور ضد انقلابیون خارج را نهی كردند(1)
ذهن فعال و آرشیو غنی استاد خسرو شاهی بدان پایه خاطرات و اسناد نایاب و منتشر نشده را در خود جای داده است که در کمتر موضوعی می توان آن را تهی و بی نصیب یافت؛ به ویژه اگر در آن، جویای گفتنی ها و نایافته هایی در موضوعی همسنگ منش اخلاقی و سیاسی امام خمینی باشیم که در این صورت نصیبی وافر خواهیم داشت.
طرح حكومت اسلامی در اندیشه امام خمینی
در مرحله رستاخیز آیا میتوان سازش كرد؟ آیا سوت و تقیه در مورد اصول دین جایز است؟ امام خمینی میفرماید: «فقهای اسلام به خاطر مقام فقاهی كه دارند، باید بسیاری از مباحات را ترك كنند و از آن اعتراض نمایند. فقهای اسلام باید در موردی كه برای دیگران «تقیه» است، تقیه نكنند.
طرح حكومت اسلامی در اندیشه امام خمینی و سید قطب ،بخش دوم
البته علماى ایران و نجف بویژه در نیمه دوم قرن چهاردهم هجرى، حضور مبارزاتى چشم گیر و مهمى داشته اند اما همگى آنان در «طرح اندیشه حكومت اسلامى» و چگونگى براندازى نظامهاى واپسگرا، ناكام ماندند.
طرح حكومت اسلامی در اندیشه امام خمینی و سید قطب ،بخش نخست
سالها پیش، برادر عزیز ما جناب آقای دكتر عادل عبدالمهدی از اعضای شناخته شده «حزب الدعوه الاسلامیه» - معاون اول فعلی ریاست جمهوری عراق – به دنبال فشار رژیم بعثی بر حزب و دستگیری اعضا و اعدام گروهی از رهبران آن، مجبور به «هجرت» از عراق گردید و پس از مدتی «آوارگی»، سرانجام در فرانسه – پاریس – رحل اقامت افكند و به ادامه تحصیل در مقطع «دكتری» پرداخت.
سخنی با جناب اردوغان؛ اسلامیزم یا سكولاریزم؟
جناب رجب طیب اردوغان، نخستوزیر محترم كنونی تركیه را برای نخستین بار، در دورانی كه او عضو «حزب رفاه» بود و به رهبری «نجمالدین اربكان» فعالیت میكرد، در دفتر وی دیدم.
تجلّی مفاهیم منشور برادری
در صفحه 14 روزنامه «اطلاعات» مورخ روز پنجشنبه 12/8/90، متن سخنرانی برادرم دعایی حفظهالله را كه در همایش منشور برادری در حوزه علمیه قم ایراد شده بود، خواندم و بسیار مسرور شدم. و در واقع كمی به حال و هوای اوائل انقلاب و صفای قدیمی و روح معنوی پیشین، بازگشتم!
اندیشه های علامه نورسی
دانشگاه مذاهب اسلامی به دنبال برگزاری همایش علمی بزرگداشت علامه شیخ محمد عبده و علامه شیخ محمدرضا مظفر، همایش بررسی اندیشههای علامه سعید نورسی، مصلح اجتماعی بزرگ كردتبار تركیه را برگزار نمود. در این همایش كه دهها نفر از شخصیتهای برجسته داخلی و خارجی شركت داشتند...